Chytej.cz

Smažený kapr

19.6.2008 vložil(a) Zdeněk Píša | ReceptySmažené ryby | 701× zobrazeno
800 g kapra, sůl, lžička koření na ryby, 4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 100 ml mléka, 250 g strouhanky, olej, 1/2 hlávkového salátu, 1 rajče, 1 citrón Očištěnou a vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce ve tvaru podko

800 g kapra, sůl, lžička koření na ryby, 4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 100 ml mléka, 250 g strouhanky, olej, 1/2 hlávkového salátu, 1 rajče, 1 citrón

Očištěnou a vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce ve tvaru podkovy, osolíme a potřeme kořením. V hlubší pánvi zahříváme olej. Porce obalujeme nejprve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance. Obaleného kapra vkládáme do oleje rozpáleného na 180 °C a zvolna smažíme po obou stranách asi 12 minut dozlatova. Hotové porce ihned vyjmeme a klademe na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Na jednotlivé talíře pak pěkně upravíme oprané listy hlávkového salátu, dílky rajčete a citronu, porce bramborového salátu a smaženého kapra