Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Smažené ryby Rybí filé zapečené se sýrem a vejci

Rybí filé zapečené se sýrem a vejci

13.6.2008 vložil(a) Zdeněk Píša | ReceptySmažené ryby | 2.158× zobrazeno
PRO 4 OSOBY Potřebujete: 4 porce rybího filé, po 100-150 g sůl mletý kmín citronová šťáva z 1/2 citronu trochu másla na vymazání zapékací misky 1 lžíce oleje svazek jarní cibulky s natí, nakrájený 3-4 vejce mletý pepř 100 g sýra gouda

PRO 4 OSOBY Potřebujete: 4 porce rybího filé, po 100–150 g sůl mletý kmín citronová šťáva z 1/2 citronu trochu másla na vymazání zapékací misky 1 lžíce oleje svazek jarní cibulky s natí, nakrájený 3–4 vejce mletý pepř 100 g sýra gouda

1. Předehřejeme si troubu na 180–200 °C. Použijeme-li mražené rybí filé, necháme ho částečně povolit a slijeme vodu, kterou pustilo. Zapékací mísu vymažeme máslem, filé osolíme, rozložíme na dno zapékací nádoby, zakapeme citronovou šťávou, posypeme mletým kmínem a nakrájenou cibulkou.

TIP Rybu můžete pokrájet na menší kousky, opéct a smíchat s pokrájenými podušenými houbami nebo uvařenými růžičkami květáku a směs zalít bešamelem zjemnělým smetanou a posypat sýrem. 2. Povrch zakápneme olejem, přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby. V misce rozšleháme vejce, přidáme hruběji strouhaný sýr a směs osolíme a opepříme. 3. Po 15 minutách sejmeme poklici a rybu zalijeme rozšlehanými vejci se sýrem a dopékáme asi 10–15 minut, dokud se směs nepropeče a povrch nezezlátne. Vaječná směs krásně vyběhne a na povrchu se utvoří zlatá kůrčička. Podáváme s vařenými nebo jinak upravenými brambory a salátem.