Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Smažené ryby Kapr na červeném víně s jemnými bylinkovými knedlíčky

Kapr na červeném víně s jemnými bylinkovými knedlíčky

1.12.2006 vložil(a) Pytel | ReceptySmažené ryby | 729× zobrazeno
600 g filátek z kapra sůl pepř citron na zakápnutí ryby olivový olej na pokapání ryby 50 g švestkových povidel 150 ml kvalitního červeného vína 15 g vlašských ořechů 15 g mandlí (oloupané půlky)

600 g filátek z kapra sůl pepř citron na zakápnutí ryby olivový olej na pokapání ryby 50 g švestkových povidel 150 ml kvalitního červeného vína 15 g vlašských ořechů 15 g mandlí (oloupané půlky) 40 g sušených vypeckovaných švestek (nakrájených na půlky) hoblina citrónové kůry špetka tymiánu špetka cukru

  1. porce z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočinout
  2. filety kapra opečeme na pánvi na oleji kůží dolů, jakmile jsou téměř hotové, vyjmeme je a dáme stranou
  3. do stejné pánvičky k oleji přidáme švestková povidla, víno, dobře promícháme, přidáme vlašské ořechy, sušené švestky a půlky loupaných mandlí, dochutíme solí a cukrem, pepřem, tymiánem; pokud je omáčka příliš hustá, zředíme vodou nebo rybím vývarem, necháme projít varem a vložíme zpět kapří filety kůží dolů a krátce podusíme až je maso zcela hotové

jemné knedlíčky s bylinkami 200 g starších rohlíků (cca 4,5) 250 ml mléka 2 vejce 50 g másla 40 g hrubé mouky 40 g strouhanky dlaň sušené majoránky hrst nasekané čerstvé petrželky stroužek česneku špetka muškátového květu sůl bílý pepř

  1. rohlíky nakrájíme na malé kostičky, zalijeme je mlékem s rozšlehanými vejci, solí, muškátovým květem, prolisovaným česnekem a necháme dobře prosáknout
  2. po chvilce je pokropíme rozehřátým máslem, přimícháme mouku, strouhanku, majoránku a petrželku, případně dochutíme solí a pepřem, vypracujeme těsto, které dáme do lednice na půl hodiny odpočinout
  3. z těsta tvarujeme malé knedlíčky velikosti ping-pongového míčku (16 kusů knedlíčků), vaříme v osolené vodě 6 minut. Při podávání můžeme lehce zakápnout olivovým olejem