Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Smažené ryby Kapr ve vinném těstíčku s parmezánem

Kapr ve vinném těstíčku s parmezánem

1.12.2006 vložil(a) Pytel | ReceptySmažené ryby | 644× zobrazeno
600 g filátek z kapra 100 g hladké mouky 150 ml sektu (polosuchého) 50 g strouhaného parmezánu kůra z jedné limetky sůl pepř citron na zakápnutí ryby olivový olej na pokapání ryby ros

600 g filátek z kapra 100 g hladké mouky 150 ml sektu (polosuchého) 50 g strouhaného parmezánu kůra z jedné limetky sůl pepř citron na zakápnutí ryby olivový olej na pokapání ryby rostlinný olej na smažení

  1. porce z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočinout
  2. vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, sektu, strouhaného parmezánu, limetkové kůry, soli a pepře
  3. jednotlivé porce kapra nejprve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko na filátka lépe chytalo, potom v těstíčku a ihned vkládáme do dostatečného množství rozpáleného oleje a smažíme dozlatova; podáváme s plátkem citronu či limetky
  4. podle vaší chuti můžete každou porci kapra se salátem doplnit lžičkou zakysané smetany smíchané s jemně sekanou mátou