Vyhledávání
Kapr ve vinném těstíčku s parmezánem
1.12.2006 vložil(a) Pytel | Recepty ⇒ Smažené ryby | 693× zobrazeno
600 g filátek z kapra
100 g hladké mouky
150 ml sektu (polosuchého)
50 g strouhaného parmezánu
kůra z jedné limetky
sůl
pepř
citron na zakápnutí ryby
olivový olej na pokapání ryby
ros
600 g filátek z kapra 100 g hladké mouky 150 ml sektu (polosuchého) 50 g strouhaného parmezánu kůra z jedné limetky sůl pepř citron na zakápnutí ryby olivový olej na pokapání ryby rostlinný olej na smažení
- porce z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočinout
- vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, sektu, strouhaného parmezánu, limetkové kůry, soli a pepře
- jednotlivé porce kapra nejprve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko na filátka lépe chytalo, potom v těstíčku a ihned vkládáme do dostatečného množství rozpáleného oleje a smažíme dozlatova; podáváme s plátkem citronu či limetky
- podle vaší chuti můžete každou porci kapra se salátem doplnit lžičkou zakysané smetany smíchané s jemně sekanou mátou