Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Smažené ryby Kapr ve zlatých šupinách

Kapr ve zlatých šupinách

25.2.2017 vložil(a) patast | ReceptySmažené ryby | 539× zobrazeno
Kapr 600 g Vejce 2 ks Škrobová moučka 30 g Mléko 100 ml Hladká mouka 50 g Sůl Drcený kmín Kukuřičné lupínky 250 g Rostlinný olej Citron

Kapra osolíme a přidáme trochu kmínu. Pak z vejce, hladké mouky, škrobu a 100 ml mléka ušlehejte řídké těsto. Následně ho osolte a nechte chvíli odstát. Kapra namáčíme v řídkém těstíčku, těsto by mělo lehce stékat. Následně plátky kapra v těstíčku vložíme do mísy s kukuřičnými lupínky. Lupínky ze všech stran přimáčkneme k rybě.

Kousky obaleného kapra smažíme na mírně rozpáleném oleji, protože při vyšší teplotě by lupínky shořely. Proto také v pánvi v podstatě pouze osmahneme kukuřičné lupínky a dále pokračujeme v pečení na plechu. Kousky kapra dopečte asi 10 minut při 90 stupních.

Vhodnou přílohou je např. oblíbený bramborový salát.