Vyhledávání
Kapr ve zlatých šupinách
25.2.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Smažené ryby | 628× zobrazeno
Kapr 600 g
Vejce 2 ks
Škrobová moučka 30 g
Mléko 100 ml
Hladká mouka 50 g
Sůl
Drcený kmín
Kukuřičné lupínky 250 g
Rostlinný olej
Citron
Kapra osolíme a přidáme trochu kmínu. Pak z vejce, hladké mouky, škrobu a 100 ml mléka ušlehejte řídké těsto. Následně ho osolte a nechte chvíli odstát. Kapra namáčíme v řídkém těstíčku, těsto by mělo lehce stékat. Následně plátky kapra v těstíčku vložíme do mísy s kukuřičnými lupínky. Lupínky ze všech stran přimáčkneme k rybě.
Kousky obaleného kapra smažíme na mírně rozpáleném oleji, protože při vyšší teplotě by lupínky shořely. Proto také v pánvi v podstatě pouze osmahneme kukuřičné lupínky a dále pokračujeme v pečení na plechu. Kousky kapra dopečte asi 10 minut při 90 stupních.
Vhodnou přílohou je např. oblíbený bramborový salát.