Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Smažené ryby Kapr na černém pivě podle Jana Punčocháře

Kapr na černém pivě podle Jana Punčocháře

24.2.2017 vložil(a) patast | ReceptySmažené ryby | 559× zobrazeno
kapr 6 porcí velká cibule 3 ks černé pivo 300 ml anglická slanina 200 g sůl hladká mouka na obalení tuk na opečení

Porce kapra opláchněte, osušte, dobře osolte a obalte v hladké mouce. Na pánvi rozpalte olej, vložte do něj obalené porce a rychle je osmahněte po obou stranách. 2

Naskládejte je do zapékací misky. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka a posypte jí porce ryby. Kapra zalijte pivem. Povrch poklaďte anglickou slaninou nakrájenou na kostky. 3

Vložte odkryté do trouby předehřáté na 200 ˚C a pečte asi 30 minut.