Vyhledávání
Kapr na černém pivě podle Jana Punčocháře
24.2.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Smažené ryby | 582× zobrazeno
kapr 6 porcí
velká cibule 3 ks
černé pivo 300 ml
anglická slanina 200 g
sůl
hladká mouka na obalení
tuk na opečení
Porce kapra opláchněte, osušte, dobře osolte a obalte v hladké mouce. Na pánvi rozpalte olej, vložte do něj obalené porce a rychle je osmahněte po obou stranách. 2
Naskládejte je do zapékací misky. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka a posypte jí porce ryby. Kapra zalijte pivem. Povrch poklaďte anglickou slaninou nakrájenou na kostky. 3
Vložte odkryté do trouby předehřáté na 200 ˚C a pečte asi 30 minut.