Vyhledávání
pstruh po mlynářsku
24.2.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Smažené ryby | 452× zobrazeno
4 čerství pstruzi
1 citron
2 lžíce hladké mouky
50 g přepuštěného másla na smažení
100 g másla
1 svazek petrželky
Vykuchané pstruhy řádně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Pstruhy pokapeme zvenku i uvnitř citronem, jemně osolíme a obalíme v hladké mouce. Na dostatečně velké pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a ryby na něm z každé strany asi 5 minut opékáme. Po opečení slijeme použitý tuk z pánve a dáme na pánev jednu lžíci čerstvého másla. Pstruhy na máslo položíme, obrátíme a přendáme na předehřátý talíř. Na pánev s máslem nasypeme omytou, osušenou a na jemno nasekanou petrželku a jen velmi krátce zpěníme. Máslo s petrželkou nalijeme na pstruha a poklademe plátky citronu. Jako příloha se hodí nové brambory případně bílé pečivo.