Chytej.cz

Parma na pórku

9.12.2012 vložil(a) petr98 | ReceptySmažené ryby | 1.101× zobrazeno
Dobra parmička - nejlepe vlastne chycena

Potřebujeme jednu až dvě parmy(50cm a větší, z čisté řeky). 1 parma na dvě porce. Pórek, větší cibuli, sušený granulovaný česnek, sůl, drcený kmín, slunečnicový olej.

Parmu oškrabeme, očistíme, vnitřnosti se nepoužívají(rybu je třeba vykuchat co nejdříve po zbavení života). Z parmy se odřízne fileta z obou stran páteře včetně žeber(ty se ponechávají ve filetě). Filety nasolíme z obou stran, posypeme kořením z vnitřní bílé strany a necháme přibližně hodinu odležet v lednici. Mezitím nakrájíme najemno porek a cibuli. Na pánvičku do rozehřátého oleje sypnem nakrájenou cibulku, polovinu nakrájené cibule si ponecháme. Jakmile začne cibulka zlátnout tak vezmeme parmí filety , ošpricneme stranu kůže v polohrubé mouce(aby se fileta nepřilepila k pánvičce) a dáme filetu na cibulku, posypeme zbytkem cibule a porku, kolem dokola lze přidat mraženou kukuřici/hrášek/ze­lenou fazolku dle libosti. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni smažíme/dusíme cca 30 minut. Občas s pánvičkou mírně zaštěrcháme, jinak se do přípravy nezasahuje. Je naprosto zásadní si filet nerozvrtat(ne­obracet)- nevyznáte se pak kde jsou kosti(budou prostě všude). Servíruje se zatepla s bramborem.