Chytej.cz

rybí škvarky

13.2.2012 vložil(a) knervi | ReceptySmažené ryby | 2.454× zobrazeno
jeto fakt dobré

Ingredience:

1 kg malých ryb (plotice, perlín, ouklej, ježdík, okoun…), hladká mouka, mletá sladká paprika, mletá pálivá paprika, pepř, sůl, olej na smažení.

Příprava:

Ryby očistíme, seřízneme kolem páteře na filetky a nakrájíme na malé kostky. Hladkou mouku smícháme se solí a kořením a nasypeme do většího igelitového sáčku. Kostky z ryb vložíme do připravené směsi a protřepáním je ve směsi obalíme. Přebytečnou směs přesijeme a obalené kostky z ryb usmažíme na větším množství oleje do zlatova, až při dopadu na talíř zvoní. Kostičky se tak přepálí a při konzumaci nevadí.

Jako přílohu si dáme čerstvý chléb, pivo, nebo frťánka něčeho ostřejšího.