Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Smažené ryby Smažená ryba v hořčicovém těstíčku

Smažená ryba v hořčicovém těstíčku

9.4.2011 vložil(a) candatek | ReceptySmažené ryby | 1.434× zobrazeno
pochoutka

(Rybí plátky ( jakákoliv ryba ), sůl, pepř, česnek, hořčice, mouka, máslo nebo olivový olej). Nejprve rybu očistíme, odkrojíme hlavu a ploutve a omyjeme. Menší ryby necháme vcelku a větší rozkrojíme na půl ( podélně). Rybu osolíme a opepříme. Můžeme použít i různé druhy koření podle naší chuti. Dále si do misky rozděláme zhruba 3–4 velké lžíce hořčice a do toho přidáme asi tak 4 rozetřené velké stroužky česneku. Potom okořeněné plátky z obou stran potřeme s takto připravenou hořčicí a obalíme v mouce aby se nám ryba nepřipalovala. Dále na rozpáleném másle a nebo na oleji ( doporučuji máslo ) takto připravené ryby z obou stran osmažíme. K rybě podáváme měkký chléb.