Vyhledávání
Pikantní makrely s pomerančem
7.1.2011 vložil(a) tomasito19 | Recepty ⇒ Smažené ryby | 802× zobrazeno
supr
Ingredience: 300 g filetů z makrely s kůží 2 lžíce hladké mouky 1 lžičky uzené nebo sladké mleté papriky 2 lžíce olivového oleje šťáva a kůra z 1 pomeranče 2 lžíce harissy 50 g piniových oříšků 1 hrst koriandru nebo petržele sůl a pepř
Popis přípravy: Rybí filety obalíme v mouce smíchané se solí, pepřem a paprikou. Přebytečnou mouku oklepeme a filety dáme stranou. Necháme je ležet v jedné vrstvě. Do menší skleničky s víčkem dáme jednu lžíci oleje, čerstvou pomerančovou šťávu, nastrouhanou kůru z pomeranče a harissu. Skleničku zavřeme a vše důkladně protřepeme. Rozpálíme pánev a zahřejeme na ní druhou lžící oleje. Filety opékáme nejdřív 5 minut kůží dolů a o něco kratší dobu pak z druhé strany. Až bude ryba skoro upečená, přelijeme ji připravenou pomerančovou směsí. Tu ještě přivedeme k varu a necháme probulat dolepkava. Rybu posypeme piniovými semínky a nasekanými bylinkami.