Vyhledávání
Štika na víně
27.10.2010 vložil(a) kuba4 | Recepty ⇒ Smažené ryby | 1.348× zobrazeno
Štika na víně
Suroviny
* 4 porce štiky
* 2 lžíce másla
* hladká mouka
* 1 sklenička bílého vína
* citrónová šťáva
* sůl
Postup
Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Před přípravou je osušíme, osolíme, poprášíme moukou, vložíme na rozehřáté máslo a orestujeme z obou stran pomalu doměkka. Těsně před doděláním maso podlijeme vínem. Doděláme, maso přeložíme na talíře, výpek necháme ještě trochu odpařit a potom s ním jednotlivé porce masa přelijeme. Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.
Doba přípravy: cca 50 minut.