Vyhledávání
FRANTIŠKŮV SALÁT
3.10.2006 vložil(a) František | Recepty ⇒ Rybí saláty | 1.884× zobrazeno
Očistíme, naporcujeme a důkladně nasolíme ryby, nasolené naskládáme do hrnku, přiklopíme a necháme v chladu
Očistíme, naporcujeme a důkladně nasolíme ryby, nasolené naskládáme do hrnku, přiklopíme a necháme v chladu. Po dvou dnech porce vyndáme popepříme, naskládáme do hrnce a to tak, že střídáme vrstvu ryb a vrstvu cibule nakrájené na kolečka (cibulí rozhodně nešetříme). Zalijeme lákem (včetně bobkového listu a nového koření) a dáme opět do chladu minimálně na 5 dní. Nakonec ryby zbavíme velkých kostí, můžeme i stáhnout a nakrájíme na kostičky. Cibuli z láku pokrájíme nadrobno, vezmeme dobře ukysané domácí zelí (váhově asi tolik jako masa), pokrájíme na větší kousky než cibuli a zamícháme s masem. Nakonec přidáme podle chuti Tatarku nebo Majolku a dáme na několik hodin odležet do chladna.
Lák: Nálev z DEKA nebo NOVY, jen ocet dáme oproti návodu půl na půl s vodou a navíc také přidáme 1–2 bobkové listy a čtyři kuličky nového koření.
PS: Dobře vychlazené pivo v dosahu je podmínkou!