Vyhledávání
Z cejnů a jiných ryb z 8-10 ks.
2.7.2006 vložil(a) vbrm | Recepty ⇒ Rybí saláty | 2.181× zobrazeno
Výborný
Svaříme 1/2l octa,2l vody a 1 deko po dobu 5 minut,pak přidáme 3 lžíce ckru nebo 12 tablet sacharinu a necháme vychladnout.Pak očištěné ryby dáme do kameňáku a zalejeme lákem a necháme aspoň 3 dny uležet v chladu.Pak z ryb obereme kosti a nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce bez láku.Nakrájíme 3 menší cibule najemno,pak scedíme 1 kunjovanku nebo moravanku ster.zeleninu a lák si zatím necháme stranou.Zeleninu vsypeme do hrnce s cibulí,přidáme 2 větší majolky a vše se promíchá a přidá se lák ze ster.zeleniny dle potřeby aby salát nebyl tak hustý. PS:dobré je ryby po vyndání z kameňáku opláchnout vlažnou vodou a zbavit se kuliček koření z láku.