Vyhledávání
Pomazánka z rybí konzervy
28.6.2006 vložil(a) profo | Recepty ⇒ Rybí saláty | 1.811× zobrazeno
Domácí a rychlé večeře nebo svačinka
Základem je rybí konzerva. Například sardinky ve vlastní šťávě, šproty, uzené sardinky a nebo i jejich kombinace. Při použití konzervy se zauzenými rybkami je dobré to vždy kombinovat s jednou konzervou rybiček ve vlastní šťávě. Z konzerv se po otevření sleje šťáva do zvláštní misky. Pak se rybky zbaví páteře (pokud ji mají a není rozpadlá). Takto upravené rybky sesypeme do mísy. Přidáme na drobno nasekanou pažitku, cibulku(není nutná), osolíme a opepříme dle chuti. Pokud si chcete recept ještě vylepšit doporučuji přidat ještě trochu citronové šťávy a na jemno nakrájenou kapii. Nakonec to vše důkladně prohněteme a promícháme a přidáme majonézu nebo tatarskou omáčku.Zamícháme a necháme chvilku v lednici schladnout. Podáváme na chlebíčkové večce ozdobené petrželkou a cibulkou (možno nahradit kousky rajčete). Dobrou chuť