Chytej.cz

Rybářská ucha

2.8.2009 vložil(a) Maty111 | ReceptyRybí polévky | 1.009× zobrazeno
dobrá rybí polávka

Ingredience: 1,5 l vývaru, 200 g candáta, mníka, štiky …, 80 g cibule, 600 g brambor, 30 g másla, celý pepř, bobkový list, zelená nať (petrželka, pažitka), sůl, kousek másla

Postup přípravy: Drobné ryby očistíme, vykucháme a uvaříme ve vodě. Vývar procedíme, přidáme krájené brambory, celé hlavičky drobné cibule, na kousky nakrájené ryby a vaříme asi 30 minut. Během varu sbíráme na povrchu vzniklou pěnu. Deset minut před dovařením přidáme celý pepř, bobkový list a osolíme. Do hotové polévky přidáme máslo. Uchu podáváme s kousky, ryby, brambor a cibule a sekanou zelenou natí.