Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Rybí polévky VÁNOČNÍ POLÉVKA Z KAPRA

VÁNOČNÍ POLÉVKA Z KAPRA

18.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyRybí polévky | 876× zobrazeno
VÁNOČNÍ POLÉVKA Z KAPRA

SUROVINY :

1–2 hlavy, 1 ocasní porce z kapra, 1 porce stáhnutého kapra(1 podkova), 20 g. sušených hub,1 malá cibule, 2 lžíce másla, 3 lžíce kořenové zeleniny, 2 lžíce hladké mouky, vnitřnosti z ryby, petrželka, bobkový list, sůl, 2–3 žemle, olej na osmahnutí .............­.............POS­TUP : Z hlav vyjmeme žábry, odstraníme oči, hlavy vymyjeme a společně s ocasní porcí a menším kouskem kapra dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a nakrájenou cibulí. V druhém hrnci na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou mrkev, petržel i celer, přidáme mouku, za stálého míchání ji rovněž osmahneme, zalijeme asi 700ml vody a vaříme. Přidáme sušené houby.

Mezitím vyjmeme uvařené hlavy a ocasní porci a porci kapra, vývar procedíme a vlijeme do kastrolu se zeleninou. Maso z hlavy a ocasu a porce kapra mezitím vychladlo. Dobře je obereme a dáme pozor na kosti. Obrané maso dáme do vařící polévky. Nakonec ochutíme petrželkou a dosolíme.