Vyhledávání
Kapří guláš
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Rybí polévky | 927× zobrazeno
Kapří guláš
Potřebujete-600 g vykostěného kapra bez kůže, citronová šťáva, sůl, 50 g mouky na obalení ryby, 100 g husího nebo vepřového sádla, 40 g slaniny, 150 g cibule, 15 g sladké mleté papriky,40 g hladké mouky,0,2 l vývaru z ryb, 0,2l kysané smetany, lžíce octa, 30 g kečupu, mletý kmín. – – – – Kapří maso nakrájíme na větší kousky, zakapeme citronovou šťávou a necháme v chladu půl hodiny odležet. Pak rybu osolíme, obalíme v mouce a na rozpáleném sádle opečeme dozlatova. Kousky pečeného kapra přendáme do jiného kastrolu a odložíme do tepla/trouby/. Do sádla, na kterém jsme pekli kapra, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, rozškvaříme ji, pak v tom zpěníme cibuli, přisypeme papriku a kmín a vše zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme vývarem a smetanou, přidáme ocet, kečup, přisolíme a povaříme. Připravenou gulášovou omáčku nalijeme na kapří maso v kastrolu a prohřejeme. Ozdobíme pažitkou nebo kudrnkou a podáváme.