Vyhledávání
Maďarská rybářská polévka
8.3.2009 vložil(a) r.y.b.a.r.k.a | Recepty ⇒ Rybí polévky | 837× zobrazeno
Potřebujeme: 1 menší kapr, 100g cibule, 1 lžíce papriky, 1 lžíce sádla, sůl, voda.
Na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, vmícháme papriku a zalijeme vodou
Potřebujeme: 1 menší kapr, 100g cibule, 1 lžíce papriky, 1 lžíce sádla, sůl, voda.
Na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, vmícháme papriku a zalijeme vodou. Do vařící polévky vložíme hlavu a ploutve a vaříme 3/4 hodiny. Maso z kapra nakrájíme na úzké porce, osolíme a necháme odležet. Vývar přecedíme, přidáme porce kapra a vaříme, až jsou měkké. Máme-li jikry a mlíčí, přidáme je před koncem varu. Polévku nemícháme, abychom nerozmíchali porce masa. Na talíř vyjmeme porce masa, přelijeme polévkou a podáváme s chlebem. Před podáváním můžeme do polévky přidat feferonku. Dobrou chuť!