Vyhledávání
Polévka z okounků
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Rybí polévky | 774× zobrazeno
800 g okounků, 2 dl oleje, 3 cibule, 4 stroužky česneku, lžíce rajčatového protlaku, 1,5 dl bílého vína, lžíce hladké mouky, bobkový list, pepř, sůl, 1,5 I vody
800 g okounků, 2 dl oleje, 3 cibule, 4 stroužky česneku, lžíce rajčatového protlaku, 1,5 dl bílého vína, lžíce hladké mouky, bobkový list, pepř, sůl, 1,5 I vody.
Cibuli nakrájíme na plátky a zpěníme na oleji, přidáme na jemné plátky nakrájený česnek, mouku a osmahneme dočervena. Potom přilijeme víno a horkou vodu. Vmícháme rajčatový protlak, koření a 20 minut dusíme. Provařenou polévku přecedíme. Do procezené polévky přidáme očištěné a kostí zbavené plátky masa z okounů. Povaříme, až je maso měkké, dochutíme a podáváme se slanými rohlíky.