Vyhledávání
Candát na máslíčku
1.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Rybí polévky | 1.056× zobrazeno
Candát
půl kostky másla
sůl, pepř, kmín
Dobře očištěného candáta (tzn. pokud možno bez šupin, vnitřností, ploutví a hlavy) nakrájíme na podkovičky (podle doby pečení 1 až 2 cm široké). Na pekáč nakrájíme máslo
Candát půl kostky másla sůl, pepř, kmín
Dobře očištěného candáta (tzn. pokud možno bez šupin, vnitřností, ploutví a hlavy) nakrájíme na podkovičky (podle doby pečení 1 až 2 cm široké). Na pekáč nakrájíme máslo. Podkovičky z candáta osolíme, mírně opepříme (pepřit není nutné) a přídáme k máslu na pekáč. Následně bohatě posypeme kmínem (bez kmínu to není ono). Pečeme na 200 Celsiusů cca 30 min. Jako příloha je vhodný čerstvý chléb. Komu se nelíbí podkovičky, může si z candáta udělat filátka apod..