Chytej.cz

pikantni kapr

14.6.2008 vložil(a) petr13 | ReceptyRybí polévky | 661× zobrazeno
Ingredience: 4 porce kapra 50 g másla 100 g jablek 1 lžíce rajčatového protlaku 2 lžíce sterilovaných hub 3 lžíce bílého vína sardelová pasta

Ingredience:

4 porce kapra

50 g másla

100 g jablek

1 lžíce rajčatového protlaku

2 lžíce sterilovaných hub

3 lžíce bílého vína

sardelová pasta

citronová kůra

2 kyselé okurky

1 cibule

sůl

Popis přípravy:

Očištěné porce kapra (samozřejmě s kůží) pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet v chladnu. Potom je osolíme a po obou stranách opečeme na másle. Opečené porce vyjmeme a položíme každou na přiměřeně velký plát alobalu. Na másle, na kterém jsme opékali kapra, opečeme na plátky nakrájená jablka, vyjmeme je a urovnáme je na porce kapra. V másle pak osmažíme sterilované hříbky, sardelovou pastu, citronovou kůru, rajčatový protlak, na kolečka nakrájené kyselé okurky a cibuli, zalijeme vínem, krátce povaříme. Směs rozdělíme opět na porce kapra. Každou porci kapra dobře uzavřeme do alobalu, vložíme na pekáček a krátce zapečeme v horké troubě. Kapra podáváme v alobalu s vařenými brambory. Praktická poznámka: Máte-li jakékoliv výhrady k alobalu, lze samozžejmě stejného cíle dosáhnout i tak, že porce kapra vložíte nasucho do zapékací misky, navršíte na něj opečená jablka a pikantní směs a krátce zapečete.