Vyhledávání
pikantni kapr
14.6.2008 vložil(a) petr13 | Recepty ⇒ Rybí polévky | 661× zobrazeno
Ingredience:
4 porce kapra
50 g másla
100 g jablek
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce sterilovaných hub
3 lžíce bílého vína
sardelová pasta
Ingredience:
4 porce kapra
50 g másla
100 g jablek
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce sterilovaných hub
3 lžíce bílého vína
sardelová pasta
citronová kůra
2 kyselé okurky
1 cibule
sůl
Popis přípravy:
Očištěné porce kapra (samozřejmě s kůží) pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet v chladnu. Potom je osolíme a po obou stranách opečeme na másle. Opečené porce vyjmeme a položíme každou na přiměřeně velký plát alobalu. Na másle, na kterém jsme opékali kapra, opečeme na plátky nakrájená jablka, vyjmeme je a urovnáme je na porce kapra. V másle pak osmažíme sterilované hříbky, sardelovou pastu, citronovou kůru, rajčatový protlak, na kolečka nakrájené kyselé okurky a cibuli, zalijeme vínem, krátce povaříme. Směs rozdělíme opět na porce kapra. Každou porci kapra dobře uzavřeme do alobalu, vložíme na pekáček a krátce zapečeme v horké troubě. Kapra podáváme v alobalu s vařenými brambory. Praktická poznámka: Máte-li jakékoliv výhrady k alobalu, lze samozžejmě stejného cíle dosáhnout i tak, že porce kapra vložíte nasucho do zapékací misky, navršíte na něj opečená jablka a pikantní směs a krátce zapečete.