Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Rybí polévky Ryba po maďarsku

Ryba po maďarsku

13.6.2008 vložil(a) Zdeněk Píša | ReceptyRybí polévky | 852× zobrazeno
Pro přípravu potřebujeme: 4 porce kapra mareny nebo jesetera 0,2 l kysané krémovité smetany lžíci mleté sladké papriky vývar z rybího odpadu 150 g kořenové zeleniny žloutek petrželku sůl

Pro přípravu potřebujeme: 4 porce kapra mareny nebo jesetera 0,2 l kysané krémovité smetany lžíci mleté sladké papriky vývar z rybího odpadu 150 g kořenové zeleniny žloutek petrželku sůl ocet

Postup přípravy:
Z rybího vývaru a kořenové zeleniny připravíme menší množství osoleného vývaru, který procedíme. Rybu posolíme, potřeme octem a na 1/2 h. dáme do chladu. Pak dáme porce ryby do vařícího vývaru a zvolna provařujeme asi 15 minut. Pak porce ryby přeložíme na nahřáté talíře. Do vývaru nalijeme smetanu rozmíchanou se žloutkem, sekanou petrželkou a dochutíme solí. Za stálého míchání přivedeme téměř k varu a potom jí přeléváme ryby. Podáváme s rýží.