Vyhledávání
Ryba po maďarsku
13.6.2008 vložil(a) Zdeněk Píša | Recepty ⇒ Rybí polévky | 852× zobrazeno
Pro přípravu potřebujeme:
4 porce kapra
mareny nebo jesetera
0,2 l kysané krémovité smetany
lžíci mleté sladké papriky
vývar z rybího odpadu
150 g kořenové zeleniny
žloutek
petrželku
sůl
Pro přípravu potřebujeme: 4 porce kapra mareny nebo jesetera 0,2 l kysané krémovité smetany lžíci mleté sladké papriky vývar z rybího odpadu 150 g kořenové zeleniny žloutek petrželku sůl ocet
Postup přípravy:
Z rybího vývaru a kořenové zeleniny připravíme menší množství
osoleného vývaru, který procedíme. Rybu posolíme, potřeme octem a na 1/2
h. dáme do chladu. Pak dáme porce ryby do vařícího vývaru a zvolna
provařujeme asi 15 minut. Pak porce ryby přeložíme na nahřáté talíře.
Do vývaru nalijeme smetanu rozmíchanou se žloutkem, sekanou petrželkou
a dochutíme solí. Za stálého míchání přivedeme téměř k varu
a potom jí přeléváme ryby. Podáváme s rýží.