Vyhledávání
Rybí polévka ze Slověnického mlýna
12.6.2008 vložil(a) Zdeněk Píša | Recepty ⇒ Rybí polévky | 867× zobrazeno
kapr 4 -
jikry - mlíčí 500 g
voda 4 l
sůl
pepř
celer
mrkev
petržel
tuk 4 -
Popis přípravy:
Očištěné, zejmé
kapr 4 –
jikry – mlíčí 500 g
voda 4 l
sůl
pepř
celer
mrkev
petržel
tuk 4 –
Popis přípravy:
Očištěné, zejména uvnitř (zbavené žáber atd) rybí hlavy dáme
vařit do osolené vody. Do druhého hrnce dáme vařit mlíčí a jikry,
čím víc tim lépe. Na dlouhé nudle nastrouháme celer, petržel a
mrkev v poměru 3 : 2 : 1. Zeleninu osmahneme na tuku / máslo,
Rama/ a nakonec zaprášíme polohrubou moukou jako na jíšku
a ještě osmahneme a necháme stranou trochu zchladnout .
Scedíme vývar obereme hlavy a maso dáme do vývaru. Přidáme
povařené jikry a mlíčí a vložíme zeleninu,pepř a případně dosolíme
Polévku ještě asi 15 min svaříme.
kapr 4 –
jikry – mlíčí 500 g
voda 4 l
sůl
pepř
celer
mrkev
petržel
tuk 4 –
Popis přípravy:
Očištěné, zejména uvnitř (zbavené žáber atd) rybí hlavy dáme
vařit do osolené vody. Do druhého hrnce dáme vařit mlíčí a jikry,
čím víc tim lépe. Na dlouhé nudle nastrouháme celer, petržel a
mrkev v poměru 3 : 2 : 1. Zeleninu osmahneme na tuku / máslo,
Rama/ a nakonec zaprášíme polohrubou moukou jako na jíšku
a ještě osmahneme a necháme stranou trochu zchladnout .
Scedíme vývar obereme hlavy a maso dáme do vývaru. Přidáme
povařené jikry a mlíčí a vložíme zeleninu,pepř a případně dosolíme
Polévku ještě asi 15 min svaříme.