Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Rybí polévky Polévka z kapřích hlav

Polévka z kapřích hlav

28.8.2006 vložil(a) hajan | ReceptyRybí polévky | 1.180× zobrazeno
uvodni242.jpg Může být vánoční, ale nemusí. Je dobrá i po zbytek roku.:-)

Pro 4–6 osob: 4 kapří hlavy vložíme do studené vody, přidáme 1 cibuli, 1/2 celeru, 2 mrkve, 1 koř. petržel, osolíme, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček celého pepře. Přivedeme do varu. Po 30-ti minutách vyjmeme hlavy na tác, obereme maso. Na pánvi orestujeme na másle, stejné množství petržele, mrkve i celeru, vše pokrájené na kostičky. Než obereme maso, vývar se může stále vařit, rozvařenou zeleninu nebudeme potřebovat, ta se po zcezení vyhodí. Do zcezeného vývaru přidáme orestovanou zeleninu, a zahustíme máslovou světlou jíškou. Přivedeme opět do varu, přidáme pokrájené rybí vnitřnosti, čím víc, tím líp. Vnitřnosti stačí vařit 10 minut. Na závěr ochutíme muškátovým oříškem, vložíme prohřát maso a můžeme podávat. Zdobíme orestovanou houskou a sekanou kudrnkou.

Postup výroby / fotografie

Dobrou chutˇ.img295.jpg