Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Rybí polévky Vánoční polévka z kapra

Vánoční polévka z kapra

15.7.2006 vložil(a) regulus | ReceptyRybí polévky | 642× zobrazeno
Asi klasický recept, ale kdo ví...

Budeme potřebovat: kapří hlavu, jikry nebo mlíčí, kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), nové koření 3–5ks, sůl, hladkou mouku, kousek másla, starší rohlík nebo housku, ocet.

Hlavu zbavíme očí a žáber, opláchneme a dáme spolu s na plátky nakrájenou zeleninou, solí a novým kořením vařit, až bude maso pěkně měkoučké.

Hlavu vyjmeme, obereme maso a vývar zcedíme a vybereme případné drobné kostičky a zeleninu, pak vysypeme zpět do vývaru. Zeleninu propasírujeme, obrané maso nakrájíme na drobné kousky a vše nasypeme zpět do vývaru. Potom vývar lehce zahustíme máslovou jíškou (zásmažkou) – hladká mouka, máslo. Necháme asi 5 minut převařit.

Rohlík nebo housku nakrájíme na malé kostičky a na pánvi na sucho opražíme do zlatova.

Polévku si dle chuti okyselíme octem a přidáme opražený rohlíček.

Dobrou chuť.