Vyhledávání
Vánoční polévka z kapra
15.7.2006 vložil(a) regulus | Recepty ⇒ Rybí polévky | 642× zobrazeno
Asi klasický recept, ale kdo ví...
Budeme potřebovat: kapří hlavu, jikry nebo mlíčí, kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), nové koření 3–5ks, sůl, hladkou mouku, kousek másla, starší rohlík nebo housku, ocet.
Hlavu zbavíme očí a žáber, opláchneme a dáme spolu s na plátky nakrájenou zeleninou, solí a novým kořením vařit, až bude maso pěkně měkoučké.
Hlavu vyjmeme, obereme maso a vývar zcedíme a vybereme případné drobné kostičky a zeleninu, pak vysypeme zpět do vývaru. Zeleninu propasírujeme, obrané maso nakrájíme na drobné kousky a vše nasypeme zpět do vývaru. Potom vývar lehce zahustíme máslovou jíškou (zásmažkou) – hladká mouka, máslo. Necháme asi 5 minut převařit.
Rohlík nebo housku nakrájíme na malé kostičky a na pánvi na sucho opražíme do zlatova.
Polévku si dle chuti okyselíme octem a přidáme opražený rohlíček.
Dobrou chuť.