Chytej.cz
Jigy Teflon RUGBY LURE HOLDER

podle Polreicha

10.12.2017 vložil(a) patast | ReceptyRybí polévky | 555× zobrazeno
uvodni1713.jpg hlavy, kostry a odřezky z kapra mlíčí nebo jikry nové koření bobkový list mrkev cibule šalotka celer petržel muškátový oříšek hladká mouka rohlík máslo sůl pepř

1

Do kastrolu vložte rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (pozor – hlav musíte vyndat žábry, jinak bude polévka hořká „jako prase“!). Přidejte pár kuliček černého pepře a nového koření, bobkový list, mrkev, cibuli, celer a kořen petržele, zalijte studenou vodou, osolte a jakmile polévka chytne var, seberte pěnu z vrchu a 20 minut pomalu vařte na mírném ohni. 2

Po uplynulé době vývar přeceďte a založte vlastní vánoční polévku. 3

Na kousku másla orestujte šalotku nasekanou najemno. Čerstvou mrkev a kousek kořene petržele nastrouhejte a přihoďte do hrnce. Orestujte a zasypte tak dvěma lžícemi hladké mouky, udělejte obyčejnou jíšku. Zalijte čirým rybím vývarem, promíchejte a ochuťte špetkou muškátového oříšku. Do polévky přidejte jikry nebo mlíčí, podle toho, co jste pořídili. Nechte pět minutek povařit. Mezitím oberte z hlavy uvařené maso, hoďte ho do hrnce, vypněte a máte hotovo. 4

Z rohlíku nakrájejte kostičky, dejte do pekáče a nechte v troubě pomalu péct na 140 °C dozlatova, čas od času promíchejte. 5

Před servírováním krutonky přehoďte do pánve a na kousku másla ještě rychle orestujte.

Postup výroby / fotografie

img4222.jpg