Vyhledávání
rybí polévka podle Florentýny
3.3.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Rybí polévky | 559× zobrazeno
rajčata
červená kapie
lžíce másla
lžička hladké mouky
1/2 lžičky maďarské lehce pálivé papriky
500 ml domácího rybího vývaru
Na ozdobení a dokončení:
kousek rybího filetu
kopr
zakysaná smetana
Postup
Rajčata spařte, oloupejte, odstraňte z nich vrůstající stopku a
tekutou dužinu se semínky. Pevnou dužinu pokrájejte na kostičky. Papriku
oloupejte škrabkou, odjádřete a také nakrájejte na kostičky.
Rozpusťte máslo, zasypte moukou a umíchejte světlou jíšku. Zasypte
paprikou, bleskově promíchejte a obratem zalijte studeným vývarem dřív,
než paprika stačí zhořknout. Přidejte rajčata a papriky a provařte aspoň
20 minut.
Základ polévky přeceďte přes cedník a zachycenou zeleninu propasírujte.
Dosolte a opepřete podle chuti. V této fázi můžete polévku vypočítavě
přesunout do mrazáku a vytáhnout až 24. prosince dopoledne.
Kousky rybích filetů zlehka osolte a zprudka opečte na oleji. Do talíře
dejte smetanu, půvabně na ni naaranžujte kousky ryby a snítku kopru a okolo
opatrně zalijte polévkou. Okamžitě podávejte.