Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Rybí polévky rybí polévka podle Florentýny

rybí polévka podle Florentýny

3.3.2017 vložil(a) patast | ReceptyRybí polévky | 559× zobrazeno
rajčata červená kapie lžíce másla lžička hladké mouky 1/2 lžičky maďarské lehce pálivé papriky 500 ml domácího rybího vývaru Na ozdobení a dokončení: kousek rybího filetu kopr zakysaná smetana

Postup

Rajčata spařte, oloupejte, odstraňte z nich vrůstající stopku a tekutou dužinu se semínky. Pevnou dužinu pokrájejte na kostičky. Papriku oloupejte škrabkou, odjádřete a také nakrájejte na kostičky.
Rozpusťte máslo, zasypte moukou a umíchejte světlou jíšku. Zasypte paprikou, bleskově promíchejte a obratem zalijte studeným vývarem dřív, než paprika stačí zhořknout. Přidejte rajčata a papriky a provařte aspoň 20 minut.
Základ polévky přeceďte přes cedník a zachycenou zeleninu propasírujte. Dosolte a opepřete podle chuti. V této fázi můžete polévku vypočítavě přesunout do mrazáku a vytáhnout až 24. prosince dopoledne.
Kousky rybích filetů zlehka osolte a zprudka opečte na oleji. Do talíře dejte smetanu, půvabně na ni naaranžujte kousky ryby a snítku kopru a okolo opatrně zalijte polévkou. Okamžitě podávejte.