Vyhledávání
krémová rybí polévka
15.2.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Rybí polévky | 525× zobrazeno
1,2 l vývaru z bílých ryb .
1 ks velké cibule
2 ks mrkve
50 g celeru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 špetky muškátového oříšku
200 ml smetany 33%
3 špetky soli
3 špetky mletého bílého pepře
0,5 šálku nasekaného kopru
Z ryb si uvařte rybí vývar. Uvařený vývar sceďte.
Na rozehřátém másle orestujte nakrájenou zeleninu.
Jakmile má zelenina zlatavou barvu, přidejte dvě lžíce hladké mouky a
vymíchejte jíšku.
K hotové jíšce postupně přilévejte vývar a důkladně míchejte.
Přidejte nastrouhaný muškátový oříšek a 15 minut vařte.
Polévku zjemněte smetanou, přidejte do ní obrané rybí maso, podle chuti
osolte, opepřete a přisypte najemno nasekaný kopr.