Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Rybí polévky polévka od babičky

polévka od babičky

15.3.2011 vložil(a) okounek93 | ReceptyRybí polévky | 1.740× zobrazeno
tato polévka je výborná

Suroviny:

Rybí vnitřnosti (jikry,mlíčí), rybí hlava/y, ořez při filetování ryby (páteř), kořenová zelenina (mrkev, celer,petržel)- není na závadu květák, pórek, brokolice v rozumné míře, cibule, Masox vepřový nebo hovězí, sůl, pepř, sádlo, hladká mouka. Postup

DŮLEŽITÉ A ZÁSADNÍ: na vnitřnostech nesmí zůstat ŽÁDNÉ rybí sádlo, do polévky se nesmí dát žádná kůže ani vnitřní rybí tuk. To jsou právě ty suroviny, které dávají někomu to nepříjemné rybí aróma. Hlavu/y z kapra omyjeme a dáme spolu s ořezem do většího hrnce s osolenou vodou a přivedeme k varu. Necháme probublat minutku a vodu slijeme do odpadu. Na rybí hlavy napustíme vodu studenou a opět slijeme. Z hlavy obereme pouze masíčko, z líček, záhlaví a pod. Ostatní (kůže a rybí sádlo vyhodíme). Stejně obereme ořez z páteře apod. Maso necháme zvlášť. Do hrnce dáme vepřové sádlo a na něj nakrájenou veškerou zeleninu a orestujeme. Mezitím si připravíme vypláchlé na menší kousky natrhané vnitřnosti (nejlépe jikry a mlíčí) bez rybího tuku a dáme na orestovanou zeleninu. Mícháme, až začne měnit barvu a přidáme vroucí vodu. Dáme masox a pepř a provaříme. Dolijeme tolik vody, kolik chceme mít polévky a dochutíme. Připravíme si zlatou jíšku na trošce sádla a polévku zajíškujeme podle toho, jak kdo chce hustou a vmícháme obrané maso z hlavy a ořezů. Provaříme. příprava:45 minut