Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Rybí polévky POLÉVKA Z ŽELVY NÁDHERNÉ

POLÉVKA Z ŽELVY NÁDHERNÉ

27.7.2010 vložil(a) @ | ReceptyRybí polévky | 12.679× zobrazeno
Vzhledem k přemnožení želvy nádherné v Praze na Vltavě,doporučuji výbornou želví polévku se zeleninou a žampiony.

Živá chycená želva se dá na desku a přitiskne se k ní rozžhavený konec polínka,nebo železa. Jakmile vystrčí hlavičku a nohy, useknou se. Krunýř se potom rozlouskne, želva se vyndá a vypere. Doporučuji vyndat oči ,do vývaru se házejí i hlavičky a nožičky .Přidáme zeleninu(běžnou polévkovou), bílý pepř a bokový list. Vývar se vaří cca. půl hodiny.Pak se přihodí želví maso,nakrájené na nudličky. Ale pozor, musí se to hodně hlídat,protože želva se vaří rychle.Přidají se zvlášt podušené žampiony,podlité madeirou či malým panákem koňaku. Želva se podle potřeby přisolí a může se podávat.

Je to vynikající výživná a lahodná polévka,která se dá uvařit u vody v kotlíku.

PS-mám ještě recept na plněné želví krunýřky/je to podobné,jako plněné šnečí ulity./

Postup výroby / fotografie

img708.jpg