Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby NADÍVANÝ CANDÁT

NADÍVANÝ CANDÁT

2.8.2009 vložil(a) Petrr | ReceptyPečené ryby | 516× zobrazeno
nadívaný candát

Candáta zakapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet.

Připravíme si nádivku : 1/2 housky namočíme do vody a dobře vymačkáme. Nakrájíme na drobno 1 cibuli. Housku a cibuli smícháme s 250 g mletého hovězího masa, 1 vejcem, lžičkou hořčice, solí, pepřem a bylinkami (dostupné – bazalka, tymián, petrželka – asi lžíce).

Candáta zevnitř i z venčí osolíme a opepříme, břišní dutinu naplníme nádivkou a přitlačíme. Vložíme do zapékací nádoby nádivkou dolů. Na hřbet candáta položíme 3 plátky prorostlé slaniny. Pečeme asi 40 minut. Poté přidáme do nádoby 200 g žampionů z konzervy a pečeme dalších 20 minut.

125ml tekutiny ze žampionové konzervy, dále 125 ml šlehačky, další lžíce bylinek a 2 lžičky solamylu rozmícháme spolu a přivedeme k varu – omáčku dochutíme solí a pepřem a podáváme k candátovi.

Elektrická trouba 200 – 225. Plynová trouba stupeň 3–4. Pečení cca 1 hodina. Je vynikající! Dělala jsem takto i lososa a byl rovněž výborný! Skvělá volba pro štědrovečerní večeři, když už vás kapři nudí. DOBROU CHUŤ!