Vyhledávání
Štika s koprovo-hořčičnou omáčkou
20.7.2009 vložil(a) Zlejšek | Recepty ⇒ Pečené ryby | 513× zobrazeno
Jednoduché jídlo vyvolávající težkou závislost:-)
Na tuto lahodnou krmi potřebujeme pouze čtyři ingredience: štiku, cibuli, naložený kopr a kelímek plnotučné hořčice. Štiku nakrájíme na podkovy, cibuli na asi 8mm silná kolečka (přibližně stejné množství jako té nešťastné ryby) a obojí vložíme do mísy. Následně smícháme kopr a hořčici (rovněž v poměru 1:1). Vzniklou nazelenalou marinádou poněkud nevábného vzhledu zalejeme štiku s cibulí a tak na jeden až dva dny necháme odležet v lednici. Solit netřeba, obě složky marinády jsou slané tak akorát. Odleželou rybu se všemi ostatními komponenty přemístíme do pekáče, přiklopíme víkem a dáme zapéct při cca. 150 stupních. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo čerstvý chleba. Dobrou chuť.