Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Candát pečený - plněný jablky a ořechy

Candát pečený - plněný jablky a ořechy

18.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyPečené ryby | 471× zobrazeno
Candát pečený - plněný jablky a ořechy

Suroviny:

1 candát, pepř, strouhaný muškátový oříšek, sůl, 400 g jablek, 100 g vyloupaných vlašských ořechů, 50 g hrozinek, citron, rostlinný olej

Postup:

Candáta vykucháme omyjeme a osušíme utěrkou. Osolíme, okořeníme pepřem, trochou strouhaného muškátového oříšku

a necháme odležet tak na dvě hodinky na chladném místě. Nastrouhané jablka promícháme s nahrubo nastrouhanými o­řechy

a hrozinkami. Odleženého candáta naplníme směsí a zašijeme, pokapeme citrónovou šťávou a a dáme do zapékací mísy

jemně podlité olejem s trochou vody. Upečeme doměkka a stále poléváme vypečenou šťávou.