Vyhledávání
Candát pečený - plněný jablky a ořechy
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Pečené ryby | 471× zobrazeno
Candát pečený - plněný jablky a ořechy
Suroviny:
1 candát, pepř, strouhaný muškátový oříšek, sůl, 400 g jablek, 100 g vyloupaných vlašských ořechů, 50 g hrozinek, citron, rostlinný olej
Postup:
Candáta vykucháme omyjeme a osušíme utěrkou. Osolíme, okořeníme pepřem, trochou strouhaného muškátového oříšku
a necháme odležet tak na dvě hodinky na chladném místě. Nastrouhané jablka promícháme s nahrubo nastrouhanými ořechy
a hrozinkami. Odleženého candáta naplníme směsí a zašijeme, pokapeme citrónovou šťávou a a dáme do zapékací mísy
jemně podlité olejem s trochou vody. Upečeme doměkka a stále poléváme vypečenou šťávou.