Vyhledávání
Candát na žampiónech
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Pečené ryby | 466× zobrazeno
Candát na žampiónech
Suroviny:
800 g candáta, 200 g žampiónů, 0.2 l vína, drůbeží vývar, lžička másla, sůl, pepř citrónová šťáva, rostlinný olej, 4 mladé cibulky, petrželová nať
Postup:
Porce candáta stáhneme z kůže, nasolíme okořeníme pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a necháme na dvě hodinky
odležet v chladničce. Na plátky nakrájené žampióny zpěníme na oleji, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a
nakrájené cibulky. Vložíme odležené porce candáta opečeme z obou stran, potom podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka.
Během dušení podle potřeby přilíváme drůbeží vývar.