Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Candát na žampiónech

Candát na žampiónech

18.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyPečené ryby | 466× zobrazeno
Candát na žampiónech

Suroviny:

800 g candáta, 200 g žampiónů, 0.2 l vína, drůbeží vývar, lžička másla, sůl, pepř citrónová šťáva, rostlinný olej, 4 mladé cibulky, petrželová nať

Postup:

Porce candáta stáhneme z kůže, nasolíme okořeníme pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a necháme na dvě hodinky

odležet v chladničce. Na plátky nakrájené žampióny zpěníme na oleji, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a

nakrájené cibulky. Vložíme odležené porce candáta opečeme z obou stran, potom podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka.

Během dušení podle potřeby přilíváme drůbeží vývar.