Vyhledávání
Sumec na německý způsob
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Pečené ryby | 551× zobrazeno
Sumec na německý způsob
Potřebujem 800 g sumce 50 g slaniny 1 lžíc(e) sádla 1 kus(ů)
rajčete 1 kus(ů) cibule 2 kus(ů) červené papriky 300 ml kyselé smetany
1 lžička(y) sladké papriky
trochu soli -Kůže zbavené a vykoštěné maso nakrájíme na kostičky a
osolíme. Slaninu rozškvaříme, škvarky z ní odstraníme, přidáme sádlo,
nakrájenou cibuli a když zčervená, odstavíme ji z ohně, zasypeme
paprikou, na malé kousky nakrájenými paprikami a rajčetem, poklademe kousky
masa, podlijeme nepatrným množstvím vody a velmi zvolna dusíme pod
pokličkou 20 minut. Nemícháme ! Nakonec přilijeme osolenou smetanu,
necháme přejít varem a podáváme s makarony.