Vyhledávání
Sumec podle jordánského porybného
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Pečené ryby | 659× zobrazeno
Sumec podle jordánského porybného
800 g sumce
100 g slaniny
50 g másla
2 dl smetany
4 rajčata
4 papriky
8 brambor
cibule mletá paprika
hladká mouka
sůl
šalvěj
Sumce nakrájíme na porce, prošpikujeme proužky slaniny, osolíme a poprášíme jemně paprikou. Pekáček vymažeme máslem, poklademe oloupanými, napůl uvařenými brambory, na ně položíme porce ryby, na kolečka nakrájenou cibuli, rajčata, papriky, posypeme špetkou šalvěje, poklademe lístečky másla a pečeme v troubě. Před dokončením zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky a dopečeme.