Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Sumec v zeleninové směsi

Sumec v zeleninové směsi

18.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyPečené ryby | 680× zobrazeno
Sumec v zeleninové směsi

Ingredience:

* 8 tenkých plátků ze sumce
* 60 g tuku
* 100 g cibule
* 60 g rajčatového protlaku
* 100 g sterilovaného leča
* 100 g sterilované kapie
* 50 g sterilovaných okurek
* mletá sladká paprika
* mletý pepř
* sůl

Postup přípravy:

1. Plátky sumce jemně naklepeme střenkou nože nebo sevřenou pěstí, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na části tuku. Podlijeme je malým množstvím vody a dusíme nebo pečeme pod pokličkou. Cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka zpěníme na zbývajícím tuku, zasypeme mletou paprikou, po zpěnění zalijeme několika lžícemi vody, přidáme rajčatový protlak, lečo, odkapané kapie nakrájené na kousky, okurky nakrájené na kostičky a krátce podusíme. Směs přidáme k plátkům ze sumce a dusíme nebo pečeme, až ryba změkne. Podáváme s rýží.