Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Sumec na červeném víně

Sumec na červeném víně

18.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyPečené ryby | 715× zobrazeno
Sumec na červeném víně

Suroviny: 1 kg sumce (popř. candáta), sůl, cibule, 1 dl oleje, 1 dl červeného vína, 2 lžíce octa, 2 lžíce mouky, rajský protlak, 4 dl hovězí polévky (nebo z kostí)

Postup přípravy:Ze sumce stáhneme kůži, nakrájíme na porce a trochu posolíme. Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, podlejeme červeným vínem a octem, přidáme trochu soli, rajský protlak, hovězí polévku, hlavu z ryby a vaříme asi 1/2 hodiny. Potom omáčku přecedíme na připravené porce ryby a dusíme do měkka. Urovnáme na ohřátou mísu a obložíme bramborami nebo na máslo opečenými plátky žemlí.