Chytej.cz

GULÁŠ ZE SUMCE

18.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyPečené ryby | 853× zobrazeno
GULÁŠ ZE SUMCE

SUROVINY :

1 kg sumce, sůl, 4–5 větších cibulí, 130 g sádla, 1 a1/2 lžíce sladké papriky, podle chuti kmín, pepř a pálívá paprika nebo feferonka

POSTUP :

Rybí maso rozkrájíme na větší kousky, osolíme a necháme asi 30 minut odležet. Na Sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, osmahneme ji a přidáme rybí maso a podle chuti okořeníme. Přilijeme naběračku horké vody nebo rybího vývaru a na mírném ohni bez míchání dusíme asi 20 minut. Maso musí být měkké, ale nesmí se rozpadat. Během dušení můžeme ještě podlévat vodou nebo rybím vývarem a šťávu zahustit moukou.