Chytej.cz

Štika v kufru

18.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyPečené ryby | 767× zobrazeno
Štika v kufru

Štiku očistíme, nařežeme přes hřbet na špalíky 4–6 cm široké a silně nasolíme a ponecháme v chladu nejlépe 24 hodin. Před vlastní přípravou je možné špalíky opláchnout vodou. Na alobal položíme 1ks špaliku štiky vložíme do dutiny podkovy kousek uzeného bůčku, zbytky z liberáku, špekáčku nebo salámu, kousek slaniny, kdo nerad slaninu může vynechat, kolečko cibule, čtvrtku rajčete, čtvrtku na kousky nakrájené papriky. Nádivku osolíme, opepříme, můžeme přidat čili papriku, dochutíme kořením na grilování, uzavřeme alobalem a odkládáme na pekáč. Po zpracování všech špalíčků dáme péct na 45–60 minut do trouby na teplotu 230 stupňů. Podáváme s pečenými bramborami nebo chlebem. Jinak suché maso štiky zůstává plné lahodné šťávy s příchutí uzeného masa a zeleninové nádivky.