Vyhledávání
Úhoř na másle
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Pečené ryby | 1.022× zobrazeno
Úhoř na másle
POTŘEBUJETE:
¦ 600 g staženého kuchyňsky připraveného úhoře ¦ 1 citronu ¦ 50 g másla ¦ 50 ml bílého vína ¦ bílý drcený pepř ¦ sůl ¦ 1 lžíci hladké mouky ¦ kopr nebo zelenou petrželku
Maso nakrájejte na špalíčky asi 3 cm velké, obalte v hladké mouce. V kastrole nebo hlubší pánvi rozehřejte máslo, vložte kousky ryby a zvolna opečte ze všech stran. Zalijte citronovou šťávou a vínem, osolte, opepřete a poduste doměkka. Nakonec posypte jemně nasekaným koprem nebo petrželkou. Podávejte s různě upravenými brambory a salátem