Vyhledávání
Kapr
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Pečené ryby | 546× zobrazeno
Kapr
K přípravě receptu si nachystejte Ingredience: 1 kapr, 1/2 l mléka, 150 g másla, 60 g hladké mouky, 1 citron, 1 lžička mleté papriky, česnek, drcený kmín, grilovací koření, sůl..Postup přípravy: Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme odležet. V hladké mouce zamícháme kmín, papriku a grilovací koření. V ní obalíme porce kapra a opečeme je na 2/3 rozehřátého másla na pánvi přikryté pokličkou. Po opečení ze všech stran porce vložíme do mísy a ještě horké přelijeme máslem s utřeným česnekem. Podáváme s bramborovým salátem nebo kaší.