Chytej.cz

Kapr v alobalu

18.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyPečené ryby | 612× zobrazeno
Potraviny: 4 porce kapra asi 800g, 70g mrkve, 70g celeru, 100g žampionů, olej na smažení, 2 lžíce rostlinného másla, , 2 lžíce másla, citornová šťáva, sardelová pasta, sladká mletá paprika, sůl, bylinky

Potraviny: 4 porce kapra asi 800g, 70g mrkve, 70g celeru, 100g žampionů, olej na smažení, 2 lžíce rostlinného másla, , 2 lžíce másla, citornová šťáva, sardelová pasta, sladká mletá paprika, sůl, bylinky .............­.............­.............­.............­.Postup: Rybu pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom je osolíme a na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme. Dvě porce připravíme se zeleninou a dvě se žampiony. Porce opečeného kapra položíme na alobal, lehce potřeme sardelovou pastou, mírně posypeme mletou paprikou a přidáme na másle osmaženou, na proužky pokrájenou mrkev s celerem.

Na druhé dvě porce rozložíme na másle osmažené žampiony, alobal zabalíme a rybu zapečeme v troubě. Hotové porce kapra vyndáme z alobalu, položíme na talíř, obložíme zeleninou a žampiony, posypeme sekanými bylinkami.