Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Candát na červeném víně

Candát na červeném víně

9.3.2009 vložil(a) r.y.b.a.r.k.a | ReceptyPečené ryby | 614× zobrazeno
Potřebujeme: 4 porce candáta, 1 bobkový list, 2 kolečka citrónu, 1dl červeného vína, 1 cibule, 50g másla, 40g slaniny, hladká mouka, pepř, sůl

Potřebujeme: 4 porce candáta, 1 bobkový list, 2 kolečka citrónu, 1dl červeného vína, 1 cibule, 50g másla, 40g slaniny, hladká mouka, pepř, sůl.

Porce candáta rozkrájíme na kostky, vložíme do misky, přidáme citrón, bobkový list, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a necháme odpočinout. Z másla a mouky připravíme červenou jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu, osmažíme, zalijeme šťávou z candáta a povaříme. Omáčka má být hustá. Potom přidáme candáta a dusíme v troubě, až je měkký. Podáváme s brambory.