Vyhledávání
Candát po maďarském způsobu
9.3.2009 vložil(a) r.y.b.a.r.k.a | Recepty ⇒ Pečené ryby | 539× zobrazeno
Potřebujeme: 4 porce candáta, 2dl kysané smetany, 1 žloutek, citrónová šťáva, paprika, vývar z hlavy, ploutví, ocasu a kořenové zeleniny, sůl
Potřebujeme: 4 porce candáta, 2dl kysané smetany, 1 žloutek, citrónová šťáva, paprika, vývar z hlavy, ploutví, ocasu a kořenové zeleniny, sůl.
Očištěné porce candáta osolíme, posypeme vydatně paprikou, vložíme do kastrolu, podlijeme procezeným vývarem z hlavy, ploutví, ocasu, koření a kořenové zeleniny. Dusíme pod pokličkiu doměkka. Dušené porce ryb urovnáme na talíře, do šťávy zamícháme smetanu se žloutkem, solí a citrónovou šťávou. Za stálého míchání přivedeme k varu, ale nevaříme. Přecedíme a nalijeme na ryby.