Vyhledávání
Pečený candát s nádivkou
31.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 696× zobrazeno
1 candát,
1 cibule,
bílý pepř,
1 rohlíku,
šálek teplého mléka,
100 g mandlí,
vlašské ořechy,
1 žloutek,
citrónová šťáva,
sůl,
muškátový oříšek,
kopr,
rybí vývar,
más
1 candát, 1 cibule, bílý pepř, 1 rohlíku, šálek teplého mléka, 100 g mandlí, vlašské ořechy, 1 žloutek, citrónová šťáva, sůl, muškátový oříšek, kopr, rybí vývar, máslo.
Příprava:
Rybu osolíme zvnějšku i zevnitř, potřeme nasekanou cibulí a dáme na hodinu odležet. Mezitím si připravíme nádivku.
Rohlík namočíme v mléce a vymačkáme. Vymačkaný rohlík smícháme s nasekanými mandlemi a vlašskými ořechy, žloutkem, koprem a citrónovou šťávou. Opepříme, osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku.
Odleželou rybu naplníme nádivkou, zabalíme do alobalu potřeného máslem, podlijeme vývarem a pečeme v troubě při teplotě 180°C 30 minut.
Podáváme s pečenými brambory.