Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Pečený candát s nádivkou

Pečený candát s nádivkou

31.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyPečené ryby | 696× zobrazeno
1 candát, 1 cibule, bílý pepř, 1 rohlíku, šálek teplého mléka, 100 g mandlí, vlašské ořechy, 1 žloutek, citrónová šťáva, sůl, muškátový oříšek, kopr, rybí vývar, más

1 candát, 1 cibule, bílý pepř, 1 rohlíku, šálek teplého mléka, 100 g mandlí, vlašské ořechy, 1 žloutek, citrónová šťáva, sůl, muškátový oříšek, kopr, rybí vývar, máslo.

Příprava:

Rybu osolíme zvnějšku i zevnitř, potřeme nasekanou cibulí a dáme na hodinu odležet. Mezitím si připravíme nádivku.

Rohlík namočíme v mléce a vymačkáme. Vymačkaný rohlík smícháme s nasekanými mandlemi a vlašskými ořechy, žloutkem, koprem a citrónovou šťávou. Opepříme, osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku.

Odleželou rybu naplníme nádivkou, zabalíme do alobalu potřeného máslem, podlijeme vývarem a pečeme v troubě při teplotě 180°C 30 minut.

Podáváme s pečenými brambory.