Vyhledávání
Kapr zapečený s nivou
31.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Pečené ryby | 922× zobrazeno
Ingredience:
2 - 2,5 kg kapr,
houbové, klobásové a grilovací koření,
mletý kmín,
sůl,
křen,
niva,
ostrý kečup,
olej,
citrón,
1 dcl červeného vína,
med
Ingredience:
2 – 2,5 kg kapr, houbové, klobásové a grilovací koření, mletý kmín, sůl, křen, niva, ostrý kečup, olej, citrón, 1 dcl červeného vína, med.
Příprava:
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření (houbové koření, klobásové koření a grilovací koření v poměru 1:1:1 ), naskládáme na pekáč – zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje.
Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citrónem. Podlijeme asi 1dl svařeného červeného vína s 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu. Nastrouháme syrový křen a nivu.
Porce kapra pokapeme ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150–200 stupních asi 45 minut do červena.
Doporučená příloha: Vařený brambor, bramborový salát, krokety