Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Kapr zapečený s nivou

Kapr zapečený s nivou

31.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyPečené ryby | 922× zobrazeno
Ingredience: 2 - 2,5 kg kapr, houbové, klobásové a grilovací koření, mletý kmín, sůl, křen, niva, ostrý kečup, olej, citrón, 1 dcl červeného vína, med

Ingredience:

2 – 2,5 kg kapr, houbové, klobásové a grilovací koření, mletý kmín, sůl, křen, niva, ostrý kečup, olej, citrón, 1 dcl červeného vína, med.

Příprava:

Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření (houbové koření, klobásové koření a grilovací koření v poměru 1:1:1 ), naskládáme na pekáč – zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje.

Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citrónem. Podlijeme asi 1dl svařeného červeného vína s 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu. Nastrouháme syrový křen a nivu.

Porce kapra pokapeme ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150–200 stupních asi 45 minut do červena.

Doporučená příloha: Vařený brambor, bramborový salát, krokety